L’Oficina de Català de Ripollet i la Unió de Comerciants de Ripollet organitzen la campanya “A l’abril cada paraula val per mil”, una iniciativa cultural per celebrar Sant Jordi als carrers de la ciutat. Conscient de la contribució del comerç a la cohesió social a través de l’ús del català, el dia de Sant Jordi, l’OC de Ripollet repartirà roses en forma de cartells, que expliquen l’origen de paraules relacionades amb els diversos sectors comercials, a establiments dels principals eixos comercials de la ciutat.

S’editaran unes butlletes per tal que qui s’animi participi a la gimcana lingüística i pugui aconseguir grans premis patrocinats pels establiments de la Unió de Comerciants de Ripollet, Amics del teatre de Ripollet, Teatre Auditori del Mercat Vell, establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua i la Biblioteca de Ripollet. Es podran aconseguir entrades al teatre,  ulleres de sol, llibres, roba, regals per als més menuts, i molts més premis!!!

L’objectiu de la campanya “A l’abril cada paraula val per mil” és fomentar el gust pel coneixement de la llengua i promoure l’ús del català al comerç de la ciutat, i per això es repartiran diversos cartells amb una rosa cadascun i una paraula, on s’explica l’etimologia d’un mot relacionat amb el sector comercial de cada botiga.

Està previst que una trentena de comerços de tot Ripollet exposin les “roses lingüístiques” des de l’1 fins al 20 d’abril. Amb l’exposició dels cartells als aparadors es pretén divulgar la llengua catalana d’una manera lúdica, popular i mostrar la implicació del comerç amb la cultura, a més a més de crear una dinàmica de mobilitat entre la gent i fer que visitin i coneguin l’oferta comercial de la nostra ciutat.

Els establiments UCR participants són:

Bolsos J. Blasco, Electro Rambla, Estudi DeCuina, Ferreteria Vilalta, Fotos Book Barcelona, Joieria Riera, Kids&Us, Kumon, MF Confecciones, Mobles Rambla, Moda Íntima Rosina, Modes Santana, Modes Conxita, Món Dolç, Òptic Fàbrica, Òptica Alós , Òptica Ortopèdia Sant Jordi,i, Papereria Llibreria Quatre, Perfumeria Mary i Vida Animal.

 

Patrocina:

Aquesta web utilitza cookies tècniques, de personalització i anàlisi, pròpies i de tercers, per anònimament facilitar-li la navegació i analitzar estadístiques de l'ús de la web. Considerem que si continua navegant, accepta el seu ús Obtenir més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies